UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABA BEBİŞLERİM
malumunuz vechi ile dünyadaki misyonu hasta olup;
hastane yollarını aşındıran ben mero kulunuz; vücudundaki kan sebebi bilinmez bir şekilde bünyeyi terk edince az biraz korkuttu hekimleri..
malum Marmaris küçük ve imkanları kısıtlı bir yer;
İzmir'e sevk olundum falan da filan...
tabii mesele bu değil elbette; mevzu başka..
efenim..
İzmir dönüşü şu menşuuuuurrrr Alaçatı'yı bir de biz görelim de aman kusur kalmayalım dedik...
yaaa rabbiiii!!!
sokaklarındaki görsellik benim başka bir posta sakladığım gizli hazinem ancak;
ben burada size eşsiz yerel pazarından birkaç görüntü yayınlamak;
ve ilk kez görüp kapıp getirdiğim jr kabaklarla bir Girit mezesi tarifi yayınlamak muradındayım :)
cibes'ten kabağa; su nanesinden enginara..
karabaş'tan şevketi bostan'a ..
arapsaçından envai çeşit sebze; ot ve baharatın yer aldığı eşsiz ve benim görmeyi çok özlediğim bir pazar alaçatı pazarı...
veee şimdi gelelim meşhur etmeye çalıştığım jr kabaklara
inanılmaz ama gördüğünüz üzere boyları sadece 5-6 cm; çapları max. 3 cm mini kabaklar bunlar...
kendine has bir rayıhası var üstelik..
normalde 1 kg kabak maximum 5-6 adet gelir ancaaakkk...
eve dönene kadar çiçekleri kapanıp yanmasaydı eğer; 1 tencere de çiçek dolması çıkarabilirdik o kadar çoktu yani adedi...
çiçeklerini temizleyip verevine kesiyoruz kabaklarımızı..1 çay bardağı su; 1 kesme şeker, tuz,2 diş sarısak, 3/1 çay bardağı zeytinyağı ve eser miktarda karabiber ile kısık ateşte çatala gelecek ama asla parçalanmayacak şekilde haşlıyoruz..
gerisi..
gerisi işte tüm ege mezelerinin salatalarının efsane sosu zeyttinyağı-sarımsak-limon ve tuz dörtlemesi...
elbette kabaklar ılındıktan sonra ;)
görüntü budur efenim...tadı iseeeee offff diyim siz anlayın :))
yanına bir de kızartma eklediniz miydi; tadına doyulmaz bir akşam yemeğindesiniz demektir ;)
sevgi; sağlık ve lezzetle kalın bebişlerim :)
hepsi çok lezzetli gözüküyor kapaklara bayıldım :)
YanıtlaSilgerçekten de öyle :) ege bu konuda bir cennet !!
Silbiri alaçatı mı dedi ahh biri köfte mi yapmışş amann yaa canım istedi şimdi hele o minnoş kabaklar :)
YanıtlaSilçok keyifli bir deneyimdi tavsiye ederim ;)
SilGeçmiş olsun canım hoşgeldin :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim pınarcım :) geçecek inşallah :)
SilÇok severim ve sık yaparım,bunu birde az haşlayıp sarımsamlı yoğurtla deneyin.
YanıtlaSilİlk fırsatta denerim teşekkür ederim ☺️
SilKaredenizden egeye slm kabaginiz bol olsun
YanıtlaSilKaradenizde böyle kabağı bulmak çok zor küçük salatalık la yapılırmı
YanıtlaSilHayır zannetmiyorum 😉
SilKüçük taze salatalıklarla olur
SilSarımsaklı,yoğurt da eklenince kenarına daha da enfes olur gibime geliyor.
YanıtlaSilBunu denemek şart oldu sezon bitmeden deniyim ☺️
SilEllerinize sağlık bende bir ege türünü cok arzu ediyorum nasip diyelim... kansızlık sorunuza gelirsem benkm zamanxzaman denediğim bir tarif var siyah çekirdekli kuru üzüm hunmap ve kına kına bu üçünü hoşaf gibi kaunatiyorsunuz kına kına tarçın gibi birsey oluyor kansızlık iyi geliyor sabah aksam bi bardak iki bardak artık ne kadar içebilirsiniz içip yenisini yapıyorsunuz isterseniz yaparken şekerle de tatlandirabilirsiniz sevgiler saygılar
YanıtlaSil