9 Mart 2013

HAMSİLİ PİLAV


karadeniz'den en sevdiğim lezzetlerden biridir hamsili pilav ..güzel de yaparım övünmek gibi olmasın..yapılışı aşağıdaki şekildedir..yalnız baharatları zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz ;)

-1.5 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
-2 bardak pirinç
-2 büyük soğan
-1 fincan dolmalık fıstık
-1 fincan kuş üzümü
-1 tatlı kaşığı yenibahar
-1 yemek kaşığı nane
-tuz,karabiber
-1 kesme şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 bardak su

soğanlar yemeklik doğranıp fıstıklarla birlikte  yarım bardak yağ ile kavrulur. nişastası alınmış pirinç eklenip pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur..kuş üzümü eklenip birkaç defa çevrildikten sonra baharatlar eklenip 2 bardak su eklenerek birkaç kez karıştırılıp suyu çektirilir ve dinlenmeye bırakılır..hamsiler sırtları tepsiye gelecek şekilde ve birbirlerinin üstüne gelecek biçimde yerleştirilir..tepsinin kenarlarına da dizilerek sarkıtılır..içine ılınmuş iç  pilavı güzelce yayıp kenarlardan  sarkan hamsiler üzerine kapatılır.bu defa tam tersi olarak hamsilerin sırtı üste gelecek şekilde dizilir ortaya gelerek dizme işi bitirilir...180 derece fırında kızarana kadar pişirilir..afiyet olsun  :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder