8 Haziran 2014

HAFTASONU DATÇA GEZİSİ VE DATÇANIN GANİMETLERİ

GÜZEL HAFTASONU DİLİYORUM HEPİNİZE BEBİŞLERİM MERHABAAAA

eşim uzun zamandır istanbuldaydı..eee hal böyleyken o bizi; bizler onu ama hepimiz en çok datçayı özlemişiz onu anladık ehehheee :)))

çok keyifli bir haftasonu geçirdik..10 yıldır marmariste yaşıyoruz; 3 yıldır datça kelimenin tam anlamıyla hayalimizdeki kent-kasaba diyebilirim...zira nüfus ve yerleşim açısından marmaristen küçük ama kıyaslama asla kabul etmez zira istanbul ve ankaralı tatilciler ve yerleşenler sayesinde oldukça gelişmiş bir yer..hem kıyaslayınca marmaristen kalır yanı yok hatta imkanları çok daha fazla diyebilirim :(

bilmediğimiz koyları gezelim; nasıl olsa denize giremiyoruz bari tatil köylerini keşfedelim dedik..iyi ki de öyle yapmışız ;)









gezdik gördük yediğimiz içtiğimiz bizim olsun diyip günün ganimetleriyle sizi baş başa bırakayım ne dersiniz... 

önce bir toplu görünüm ;)



maşalar ve bal bıçağı zeytin ağacından..bayıldım ve anında zoomlandım bunlara...zaten beni bilenler bilir ahşap kaşık mutfağımın vazgeçilmezidir..bu materyali ilk kez kullanıcam..bulaşık makinesine girebiliyormuş..zamanla matlaşırsa 1 kez zeytinyağıyla silinmesi kafi.. nekadar güzel değil mi ;)


elma sirkesi ve badem kolonyası...sirke henüz denenmedi ancak o badem kolonyası nedir öyle yarabbiiii !!! misss gibi birşey bulursanız tavsiye ederim ;) 
ve evettt...
itiraf ediyorum en çok da şişeleri için aldım onları..pişman değilim; yine yaparım eheheee :))


badem kahvesi mi?? ıyyy dediğinizi duyar gibiyim..ben aynen öyle yaptım çünkü.. zira fındıklı kahve fln nefret ederim içeni de anlamam şahsen.. neyse zevk meselesi tabii... ama gittiğimiz çay bahçesinde satıldığını öğrenince önce bir deneyelim ; beğenirsek alırız dedik... ehh..sonuç karşınızda ;)



bunlar da öle-bayıla aldığım ve bu ebatlarda başka hiçbir yerde bulamayacağım keten şömen dö table'ler.. konsolum oldukça uzun..2 metre..birebir nerdeyse  süper oldu denk düştüğü...valla ne yalan söyleyim bu yunanlara bayılıyorum..ben neyi beğensem neye ihtiyaç duysam onlarda buluyorum..rodos işi..


benden bu kadar bebişlerim..sizler neler yaptınız ??  hafta sonunuz nasıl geçti.. paylaşırsanız mutlu olurum..bu arada bozcaadaya gideniniz varsa deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum sevgiyle kalınnnn


8 yorum:

  1. Datça yı bende Sahildeki Ev'in paylaşımlarıyla geziyorum, hatırlıyorum hep. Ne güzel bir seyahat olmuş. Keyfiniz bol olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim gerçekten çok keyifliydi..başka zamanlar; başka hayatlar sanki orda yaşanan..insanlar okadar sakin ki..sözümona aramızda sadece 70 km var ama dağlar kadar fark var marmarisle :(

      Sil
  2. çok şanslısınız marmarisi çok severim 1 hafta öcede marmaris selimiyedeydik keşke tatil hiç bitmeseymiş bizim yerimizede gezin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selimiye gerçekten çok güzel..biz marmariste yaşıyoruz ama merkezde gezilecek biryer yok malesef..istanbuldan kuşadasından farksız olmaya başladı marmaris..anca böyle küçük zevklerle mutlu olabiliyoruz çok şükür :)

      Sil
    2. evet marmariste yapılacak çok aktivite yok ama çevresi harikalar diyarı gibi mesela turnç benim ilk göz ağrım:)

      Sil
  3. ooohhh turunçç...denizi mis kokulu turunç :))))

    YanıtlaSil
  4. Datça'nın koyları çok güzel yalnız rüzgarı sarmıyor beni.

    YanıtlaSil
  5. aslında rüzgarı en güzel özelliğidir datçanın...sıcaklığı; nemi alır götürür..geriye kalan ise rahatlık ve huzur; sıfır elektrik :)

    YanıtlaSil